Yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita. Kehittämämme puheentunnistusratkaisu soveltuu sulautettuihin järjestelmiin ja toimii myös suomen kielellä.

Vuonna 2014 kehitimme ensimmäisen apuvälineohjelmiston, puheohjatun matkapuhelinavustajan DialoQ Mobilen, tämän jälkeen olemme kehittäneet useita ratkaisuja helpottamaan kommunikointia, tietotekniikan käyttöä sekä ympäristönhallintaa. Ratkaisujemme avulla käyttäjät voivat kommunikoida tai ohjata eri laitteita joko puheella, kytkimillä tai äännähdyksillä. DialoQ – apuvälineohjelmistoilla on päivittäin satoja käyttäjiä niin koulussa, kotona kuin työpaikoillakin.

Vuoden 2018 aikana julkaisimme ensimmäisen suomenkielisen lapsen äänellä toimivan puhesynteesin. Puhesynteesi on kehitetty erityisesti kommunikointiin ja siihen on toteutettu, ensimmäisenä maailmassa, mahdollisuus elävöittää muodostettua lausetta käyttäjän tunnetilan mukaan. Eli nyt puhesynteesin avulla kommunikoiva voi kuiskata, huutaa tai vaikka pelleillä puhumansa lauseen.

Code-Q:lla on ainutlaatuinen työhistoria puheentunnistuksesta, puhesynteeseistä sekä tekstinsyöttömenetelmistä ja sulautetuista ohjelmistoista.

Yrityksen perustajat ovat työskennelleet aikaisemmin Nuance Communications:lla, joka on maailman isoin puheteknologiaa kehittävä yritys. Tätä ennen yrityksen perustajat ovat työskennelleet sulautettujen ohjelmistojen ja multimodaalisten käyttöliittymien parissa kehittäen esimerkiksi monikielisiä käyttöliittymiä ja ennustavia tekstinsyöttö-ratkaisuja.

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
info@code-q.fi
puh. 044 – 971 2098

Ota yhteyttä

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ – apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Code-Q

3 months ago

DialoQ Taivuttimesta on julkaistu versio 2.4.8. Tämä päivitys on ladattavissa DialoQ lataussivuilta. Uudessa versiossa tulevat muutokset:- Lisätty sanoja mm. ruokala, luokka, dafo, ärsyttävä ja ihana.- Sana väsynyt taipuu oikein.- Taivuttimen avulla voi nyt kertoa sairastamisesta helpommin, esim. minä olla flunssa → minulla on flunssa.-mies -päätteiset yhdyssanat taipuvat oikeinToivottavasti kaikki etenee suotuisasti ja näemme vihdoin syksyn Apuvälinemessuilla, tuolloin julkistamme uuden tuotteen, jota tässä olemme 'korona-ajan' kehittäneet. ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Olemme tänään julkistaneet DialoQ Speech Minna - puheäänen. Kuten muutkin DialoQ Speech äänet se on SAPI5-yhteensopiva ja toimii näin kaikissa yleisimmissä Windows - kommunikointisovelluksissa. Uuden äänen myötä käyttäjillä on nyt parempi mahdollisuus valita 'itseltä kuulostava' puhesynteesi eli jos käyttäjä hankkii DialoQ Speech miesäänen valittavana on tällä hetkellä Tuomas ja Miikka-äänet, naisäänistä valittavana on Katja ja Minna-äänet.Hyvää alkavaa kevättä, toivottavasti tämän vuoden aikana jo pääsisimme näitä uusia ratkaisuja esittelemään kasvotusten. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Kajo Apuvälineet Oy
Invantor Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)