DialoQ – apuvälineet on suunniteltu kommunikoinnin ja ympäristönhallinnan avuksi henkilöille, joilla on fyysisiä rajoitteita joko käsien käytössä tai kommunikoinnissa. Apuvälineet auttavat toimimaan vuorovaikutuksessa toisten ihmisten ja kodin erilaisten laitteiden kanssa.

Tavoitteena on apuvälineitä tarvitsevan henkilön turvallinen ja itsenäinen elämä niin kotona kuin työelämässäkin.

 

DialoQ Mobile

DialoQ Mobile

Älypuhelimeen asennettava, suomenkielisellä puheohjauksella toimiva apuvälineohjelmisto ja matkapuhelinavustaja. Puhelin lukee ääneen toiminnot ja valinnat, eikä käyttö vaadi lainkaan kosketusta. Puheohjattava DialoQ Mobile sopii myös näkövammaisten käyttöön.
DialoQ Desktop

DialoQ Desktop

Windows-käyttöjärjestelmään asennettava apuvälineohjelmisto mahdollistaa tietokoneen ohjauksen suomenkielisillä puhekomennoilla. Erilaiset käyttöä nopeuttavat puheohjatut pikakomennot ja sanelu tekevät käytöstä sujuvaa.
DialoQ Switch

DialoQ Switch

DialoQ Switch on monipuolinen Windows-laitteen käyttöön, kommunikointiin ja ympäristönhallintaan suunniteltu apuvälinesovellus. Sovellus auttaa etenkin käyttäjiä, joilla on vaikeuksia käyttää näppäimistöä tai hiiren painikkeita.
DialoQ Taivutin

DialoQ Taivutin

DialoQ Taivutin on kommunikointiohjelmistojen apuohjelma, joka taivuttaa kuvista ja symboleista valitut sanat suomen kielen kielioppiin sekä luonnollistaa puhesynteesiä. Ohjelma on yhteensopiva vanhojen ja uusimpien kommunikointiohjelmistojen kanssa.
DialoQ Taivutin

DialoQ Speech

DialoQ Speech on Code-Q Oy:n kehittämä suomenkielinen puhesynteesi Windows-ympäristöön, joka on suunniteltu erityisesti kommunikointia varten. Ensimmäisenä puheäänenä on saatavilla Otto – ääni, joka on ensimmäinen suomenkielinen puhesynteesi lapsen äänellä.

Kuinka DialoQ -apuvälineet auttavat sinua arjessa?

DialoQ -apuvälineet sopivat henkilöille, joilla on fyysisiä rajoitteita käsien käytössä tai kommunikoinnin ongelmia. Pelkällä puheella voidaan ohjata esimerkiksi puhelinta, tietokonetta ja kodin laitteita. Pelkästään yksi tahdonalainen lihas riittää ohjaamaan apuvälineohjelmistoa, joka mahdollistaa kommunikoinnin sekä tietokoneen ja kodin laitteiden hallinnan.

Puhelin

Puhelin kertoo sinulle ääneen mahdolliset valinnat ja toiminnot eikä käyttämiseen tarvita ollenkaan kosketusta. Puhekomentojen avulla voit käyttää puheluita (myös videopuhelut), tekstiviestejä ja paikannusta. Ohjelma ymmärtää myös osittain heikompaa ja epäselvempää ääntäsi. Ratkaisu soveltuu hyvin myös vanhuksille ja näkörajoitteisille.

Tietokone

Windows-tietokonetta pystyt ohjaamaan pelkällä äänelläsi. Käyttö on sujuvaa ja nopeampaa pikakomentojen ja sanelun avulla. Tietokoneelle ei tarvitse opettaa puhettasi ja ohjelma toimii myös epäselvällä äänellä.

Voit käyttää sosiaalista mediaa, sähköpostia, lukea sähköisiä kirjoja ja hoitaa päivittäisiä asioita, kuten laskujen maksut puhekomentojen avulla.

Turvallisuus

Ohjelmistoissa on sisäänrakennettu hälytyskutsu, jonka voit aktivoida joko käyttökytkimellä tai puhekomennolla silloin kun tarvitset huomiota tai apua. Voit myös käyttää käyttökytkintä tai puhekomentoa ohjaamaan ympäristönhallintajärjestelmään kytkettyä hälytintä.

Puheohjelmistoon on kehitetty automaattinen vastaustoiminto, joka toimii sekä ääni- että videopuheluilla. Lisäksi ohjelmisto mahdollistaa soitot kytkimen avulla tilanteissa, joissa puhe ei toimi tarpeeksi hyvin puheohjaukseen.

Ympäristönhallinta

Ympäristönhallinnan apuvälineet helpottavat sinun itsenäistä arjessa selviytymistäsi ja lisäävät toimintamahdollisuuksia.

Voit ohjata kodin laitteita, kuten moottoroitua vuodetta, valoja, ovenavausta tai viihde-elektroniikkaa puheella tai käyttökytkimellä.

Puhekomennoilla ohjaus sujuu nopeasti ja luontevasti verrattuna esimerkiksi askellukseen tai katseohjaukseen.

Asiakkaamme kertovat

Käyttäjä kertoo, Rauno Turusta
Käyttäjä kertoo, Harri Oulusta
Käyttäjä kertoo, Kari Tampereelta
“DialoQ helpottaa elämääni huomattavasti. Pystyn käyttämään puhelinta itsenäisesti tarvitsematta siihen kenenkään apua. Puheluiden soittaminen ja niihin vastaaminen on helppoa ääniohjauksen avulla. Voin sanella ja lähettee itse tekstiviestejä. Sovellus kertoo kysyttäessä myös kellonajan ja tämä toiminto on minulle tarpeellinen. heikentyneen näkökykyni takia.”

Harri Oulusta

“Puhelimen käytöstä tuli kerralla helppoa, kun ei tarvitse ottaa puhelinta välttämättä edes käteen kun soitan, vastaan puhelimeen, lähetän tekstarin tai vastaanotan, kysyn kelloa tai vaikka olen vähän kadoksissa itseltäni. Silloinkin kysyn vaan puhelimelta sijaintiani, niin se kertoo. Kaikki on taas hyvin. Tosi simppeli peli insinöörien tekemäksi, kun näkövammainenkin osaa helposti käyttää.”

Rauno Turusta

“Puheella toimivat käskyt antoivat minulle takaisin mahdollisuuden käyttää kännykkää. Rakastan erityisesti sovelluksen ominaisuutta, että voin lähettää puheella tekstiviestejä. Uskomatonta, että voin kysyä puhelimeltani, paljonko kello on ja se vastaa minulle. Kätevää on, että voin tiedustella ääneen puhelimeltani oman paikkakuntani tai jonkun muun paikkakunnan säätilan ja se vastaa minulle kiltisti ääneen.”

Kari Tampereelta

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ – apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Code-Q

Load more

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Cadmandata Oy
Haltija Oy
Invantor Oy / kommunikoi.fi
Kajo Apuvälineet Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)