Q-Framework – puheentunnistusalusta

Q-Framework on Code-Q:n kehittämä puheentunnistusalusta, joka tukee paikallista ja palvelimella tapahtuvaa puheentunnistusta, sekä yhdistettyä hybridi-puheentunnistusta. Alusta sopii erityisesti ympäristöihin, joissa käsitellään luottamuksellista tietoa.

Toimittamamme kokonaisratkaisu voidaan asentaa asiakkaan omaan verkkoon ja palvelimelle, jossa luottamuksellinen tieto säilytetään turvallisesti. Näin järjestelmään syötetty ääni, tunnistustulokset ja kielimalliin liittyvät tiedot eivät voi päätyä ulkoisen tahon käyttöön. Tunnistus voidaan myös tehdä suoraan laitteessa ilman verkkoyhteyttä. Q-Framework soveltuu esimerkiksi kuluttajaelektroniikan, terveydenhuollon, teollisuuden, kotiautomaation ja autoalan sovelluksiin.

Q-Frameworkin avulla äänellä voidaan ohjata periaatteessa mitä tahansa laitetta, jossa on mikrofoni. Jos laitteen resurssit riittävät paikalliseen puheentunnistukseen, Internet-yhteyskään ei ole pakollinen.

Q-Framework on käytössä muun muassa Code-Q Oy:n DialoQ -apuvälineohjelmistoissa sekä Hawina Productions:n kielenopetuspelissä. Tällä hetkellä tuettuja kieliä on suomen kielen lisäksi englanti (US), ruotsi, saksa ja ranska.

Q-Frameworkista on saatavilla kehitysympäristö Androidille, Windowsille, Linuxille ja Qt:lle.

Ominaisuudet

 • Puhujariippumaton
 • Tukee vapaata sanelua
 • Valittavissa oleva herätesana
 • Tuki puhekomennon reaaliaikaiseen lähetykseen palvelimelle
 • Suodattaa automaattisesti taustaäänet
 • Tukee ajonaikaista sanaston vaihtoa
 • Tunnistaa sanastoon kuulumattomat sanat (“out of grammar”)
 • Puhedialogituki
 • Puheenaikaiset välitulokset
 • Tuki puheenaikaiselle vaihdolle palvelintunnistukseen
 • Adaptoituva ja oppiva palvelinratkaisu
 • Työkalut omien kielimallien luontiin

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ - apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Code-Q

3 months ago

DialoQ Taivuttimesta on julkaistu versio 2.4.8. Tämä päivitys on ladattavissa DialoQ lataussivuilta. Uudessa versiossa tulevat muutokset:- Lisätty sanoja mm. ruokala, luokka, dafo, ärsyttävä ja ihana.- Sana väsynyt taipuu oikein.- Taivuttimen avulla voi nyt kertoa sairastamisesta helpommin, esim. minä olla flunssa → minulla on flunssa.-mies -päätteiset yhdyssanat taipuvat oikeinToivottavasti kaikki etenee suotuisasti ja näemme vihdoin syksyn Apuvälinemessuilla, tuolloin julkistamme uuden tuotteen, jota tässä olemme 'korona-ajan' kehittäneet. ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Olemme tänään julkistaneet DialoQ Speech Minna - puheäänen. Kuten muutkin DialoQ Speech äänet se on SAPI5-yhteensopiva ja toimii näin kaikissa yleisimmissä Windows - kommunikointisovelluksissa. Uuden äänen myötä käyttäjillä on nyt parempi mahdollisuus valita 'itseltä kuulostava' puhesynteesi eli jos käyttäjä hankkii DialoQ Speech miesäänen valittavana on tällä hetkellä Tuomas ja Miikka-äänet, naisäänistä valittavana on Katja ja Minna-äänet.Hyvää alkavaa kevättä, toivottavasti tämän vuoden aikana jo pääsisimme näitä uusia ratkaisuja esittelemään kasvotusten. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Kajo Apuvälineet Oy
Invantor Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)