DialoQ Talk Koulutus

 

DialoQ Talk Materiaali:

Koulutusslidet:DialoQ Talk Teams koulutus

Viikkokalenteri: https://www.dropbox.com/s/3y1vrp9g2u4ro3m/viikkokalenteri.talk?dl=1

Käyttöopas

DialoQ Talk Windows

Esivalmistelut:

 • Mikäli koneellasi on jo DialoQ Speech (lapsen ääni tai jokin muu äänistä) ja/tai DialoQ Taivutin niin asenna alla olevista latauslinkeistä päivitykset uusimpiin versioihin.
 • Jos sinulla ei ole DialoQ Speech ääntä eikä Taivutinta niin saat koulutuskutsun mukana lisenssikoodit (60pv asennuksesta) näihin molempiin.
 • Seuraa näitä ohjeita (koneen tulee olla internet-yhteydessä asennuksessa ja lisenssin aktivoinnissa):
 • Avaa DialoQ Taivuttimen asetukset (alapalkista kirjoita hakuun ‘Taivutin’) jolloin Windows löytänee ‘Taivuttimen asetukset’ – ohjelman
  • Katso, että ääni löytyy molempiin 32- sekä 64-bittisiin sovelluksiin:

DialoQ Talk asennus:

 • Valitse ohjelman asetuksista puheääneksi DialoQ Taivutin (Taivuttimen asetuksista valittiin haluttu puhesynteesi edellä puheääneksi)
 • Huomaa, että ohjelmistoon tulee ladata symbolikirjastot erikseen (näin varmistutaan että käytössä on aina uusin versio symbolikirjastosta). Lataa halutut symbolikirjastot mikäli laite ei aina (tai jatkossa) ole internet-yhteydessä.
 • Lataa koulutusta varten ainakin PCS-symbolit.

Ohjelman ja symbolikirjastojen päivitykset tulevat automaattisesti näkyviin, kun niitä on saatavilla.

DialoQ Talk – käyttöohje: https://www.code-q.fi/wp-content/uploads/2022/01/DialoQ-Talk-kayttoopas.pdf

DialoQ Talk Android

DialoQ Talk on saatavilla myös Androidiin, mikäli haluat tutustua Android versioon etenkin kioskimoodiin (joka lukitsee laitteen pelkästään kommunikointikäyttöön) niin pyydä testilisenssi.

DialoQ Talk Taulustot

Kipinäkeskus on antanut koulutusta varten Roihu Päiväkoti testilisenssit, voit ladata Roihu Päiväkodin koneellesi DialoQ Talk:n kautta seuraavasti:

– Klikkaa ‘Nykyinen taulusto’ – kohdasta päävalikossa ja valitse ‘Ladattava sisältö’ avautuvasta ikkunasta:

– Nämä taulustot on saatavilla DialoQ Talk:n tällä hetkellä, suurin osa näistä on lisenssisuojattuja (näet pienestä lukosta nimen vieressä onko taulusto suojattu vai avoin, avoin lukko kertoo että koneellesi on asennettu ks. tauluston lisenssi). Etsi Roihu Päiväkoti ja lataa se koneellesi, avatessa taulustoa ohjelma kysyy lisenssikoodia.

Huomaa:

 • Mikäli sinulla tai yritykselläsi on valmista materiaalia Boardmaker 6.0:n (bm2-tiedostoja) niin Code-Q voi muuntaa nämä DialoQ Talk – muotoon.
 • Jos asiakkaallasi on paljon omaa yksilöityä materiaalia esimerkiksi Roihun, Liekin, AACien tai muiden taulustojen päälle rakennettuna ja hän on siirtymässä DialoQ Talk – käyttäjäksi, voimme muuntaa käyttäjän oman BM6 materiaalin DialoQ Talk – muotoon.
 • Ladattavaan sisältöön otetaan mielellään lisää materiaalia, niin ilmaisia kuin kaupallisiakin taulustoja. Eli mikäli sinulla on kiinnostusta saada oma materiaali jakoon kaikille ole yhteydessä: dialoq@code-q.fi
 • Emme veloita Code-Q:n osalta mitään edelläolevista palveluista (materiaalin tuonti BM6 -> DialoQ Talk tai taulustojen myynti/jako DialoQ Talk:n kautta).