Speech Enabling Everyday Life

DialoQ Symbols

DialoQ symbolikirjasto on Suomessa kehitetty symbolikirjasto, joka sisältää tuhansia symboleita eri aihepiireissä. DialoQ symbolit soveltuvat niin sähköisiin kommunikointiin kuin tulostettavan materiaalin luontiin.

DialoQ symbolit on kehitetty käyttäen yhdenmukaista säännöstöä esimerkiksi symbolin muotojen ja värien suhteen, näin symboleiden oppiminen ja käyttö on helppoa ja nopeaa. Symbolit sisältävät etenkin suomalaiseen arkeen liittyviä symboleita.

DialoQ symbolikirjaston saa DialoQ Talk ohjelmsiton mukana. Ohjelmistosta löytyy valmiita mallipohjia ja sillä voi suunnittella ja tulostaa helposti esimerkiksi kommunikointitaulut, työohjeet, tehtävät sekä viikkokalenterin.

Ominaisuudet

  • Sähköisen ja tulostettavan materiaalin luontiin
  • Vektoriformaatti, mahdollistaa laadukkaan tulostusjäljen
  • Symboleissa läpinäkyvyys, mahdollistaa usean symbolin yhdistämisen sekä ohjaavan taustavärin käytön
  • Suomessa kehitetty
  • Kategoriat ja käännökset (mm. englanti, suomi, ruotsi, saksa, kroatia ja hollanti)
  • Saatavilla DialoQ Talk ohjelmistoon

DialoQ symboleita kehitetään jatkuvasti lisää ja symbolikirjaston voi päivittää DialoQ Talk ohjelmiston kautta. Mikäli etsimääsi symbolia ei löydy, ole yhteydessä meihin niin lisätään se tuleviin päivityksiin.

DialoQ symboleilla voi jo toteuttaa nykyisin käytössä olevaa materiaalia kuten Kipinäkeskuksen Liekki- ja Roihu – taulustot, Valterin AACi taulustot tai vaikka IsoAACi – kansion.

Esimerkkikuvia DialoQ symboleilla tehdystä materiaalista:

Valteri IsoAACi metsäneläimet

Code-Q DialoQ 35 – English

Puhellen J.Kotonen Pukeutuminen

Valteri IsoAACi verbit liikkuminen

Code-Q DialoQ 35 – Swedish

Puhellen J.Kotonen Legoleikki

Lisätietoa:

DialoQ Symbolikirjasto on Euroopan Unionin osarahoittama:

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ – apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Code-Q

2 days ago
Code-Q

... See MoreSee Less

2 weeks ago
Code-Q

Lisää symbolikirjastoja DialoQ Talkissa, SelkoSeks symbolit tukevat tulostusta ja käännökset löytyvät suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi!Olemme yhteistyössä @codeqoy kanssa! Nyt SelkoSeks selkokuvat löytyvät symbolikirjastosta ja ne ovat myös tulostettavissa sieltä!

DialoQ – apuvälineet on suunniteltu kommunikoinnin ja ympäristönhallinnan avuksi henkilöille, joilla on fyysisiä rajoitteita joko käsien käytössä tai kommunikoinnissa. DialoQ Talk on Suomessa kehitetty kommunikointiohjelmisto, joka tukee Windows- ja Android-käyttöjärjestelmiä. DialoQ Talk sisältää valmiita taulustoja niin symboli kuin tekstipohjaiseen kommunikointiin. DialoQ -apuvälineet sopivat henkilöille, joilla on kommunikoinnin ongelmia tai fyysisiä rajoitteita käsien käytössä. Pelkällä puheella voidaan ohjata esimerkiksi puhelinta, tietokonetta ja kodin laitteita. Pelkästään yksi tahdonalainen lihas riittää ohjaamaan apuvälineohjelmistoa, joka mahdollistaa kommunikoinnin sekä tietokoneen ja kodin laitteiden hallinnan.

Olemme kiitollisia ja innoissamme tästä(kin) yhteistyöstä ❤

#kommunikaatio #kuvakommunikaatio #selkokuva #apuväline
... See MoreSee Less

Lisää symbolikirjastoja DialoQ Talkissa, SelkoSeks symbolit tukevat tulostusta ja käännökset löytyvät suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi!
Load more

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Cadmandata Oy
Haltija Oy
Invantor Oy / kommunikoi.fi
Kajo Apuvälineet Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)