Speech Enabling Everyday Life

DialoQ Switch – käyttökytkinohjattu apuvälinesovellus

DialoQ Switch on monipuolinen käyttökytkimillä tapahtuva Windows-laitteen käyttöön suunniteltu apuvälinesovellus. Sovelluksen avulla on mahdollista käynnistää sovelluksia, ohjata hiirtä ja syöttää tekstiä joko langattomien tai langallisten käyttökytkinten avulla.

Sovellus sisältää myös kommunikointitilan, jolla voidaan ilmaista sanallisia viestejä silloin, kun puhuminen tai kirjoittaminen on muuten vaikeaa. Kommunikointitilaan on mahdollista lisätä tekstiä ja lauseeseen liittyvä kuva. Näin kommunikointitilan käyttö onnistuu, vaikkei henkilö pystyisi lukemaan tekstiä.

Käyttökytkinten ja DialoQ Switchin avulla on myös mahdollista ohjata kodinlaitteita. Useiden eri laitteiden hallintaan riittää yksi käyttökytkin. Ympäristönhallintaan voidaan kytkeä esimerkiksi sängyn liikuttamistoiminnot tai hälytykset. Sovellus sisältää myös sisäänrakennetun hälytystoiminnon.

Eri toimintojen käyttö on mahdollista, vaikkei käyttäjä näe laitteen näyttöä tai ei muuten kykene lukemaan toimintoa kuvaavaa tekstiä, koska DialoQ Switch:n käyttöliittymässä on tuki puhesynteesille.

DialoQ Switchin kaikkien toimintojen käyttö on mahdollista vain yhdellä käyttökytkimellä. Käyttäjä voi yhden tahdonalaisen lihaksen avulla käyttää tietokonetta, kommunikoida ja ohjata kodin laitteita.

Kaikki sovelluksen toiminnot on täysin muokattavissa käyttäjän vaatimusten mukaan kuten eri toimintojen kestot, värit ja muut esitysmuodot. Tekstinsyötön ja kommunikointitilan näppäimistöt ovat myös täysin käyttäjän muokattavissa.

Yhteensopivat käyttökytkimet:

Yhteensopivat ympäristönhallinta-standardit ja laitteet:

Lisätiedot: dialoq@code-q.fi

 

 

Ominaisuudet

 • Hiiren ohjaus yksittäisellä painikkeella tai askeltaen
 • Hiiren automaattinen kohdistus objektihaun avulla
 • Tekstinsyöttö näppäimistön tai valmiiden lauseiden avulla
 • Ohjelmistojen ja pikakuvakkeiden käynnistys
 • Windowsin käytön oikopolut ja lyhytkomennot
 • Ympäristönhallinta
 • Kommunikointitila
 • Sisäänrakennettu hälytystoiminto
 • Tuki puhesynteesille

Laitevaatimukset

 • Windows 7, 8, 8.1 tai 10
 • Langallinen tai langaton käyttökytkin ja siihen soveltuva adapteri
 • Ympäristönhallinta vaatii RF-adapterin

1. DialoQ Switch peruskäyttö esimerkkivideo:

2. DialoQ Switchin käyttöönotto ja perusasetusten syöttö:

3. DialoQ Switch ja Tellstick asennus:

4. DialoQ Switch:n ohjaus äänikytkimen avulla:

5. DialoQ Switch AutoClicker:

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ - apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Kajo Apuvälineet Oy
Invantor Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)