Speech Enabling Everyday Life

DialoQ Speech

DialoQ Speech on Code-Q Oy:n kehittämä suomenkielinen puhesynteesi Windows ja Android käyttöjärjestelmiin, joka on suunniteltu erityisesti kommunikointia varten. Windows version SAPI-yhteensopivuus takaa toimivuuden kaikissa yleisimmissä kommunikoinnin apuvälineohjelmissa, kuten DialoQ Talk:ssa, Communicator 5:ssa, Speaking Dynamically Pro:ssa ja Grid:ssa. Android versio hyödyntää Androidin omia TextToSpeech rajapintoja eli se toimii myös kaikkien järjestelmän ääniä käyttävien ohjelmien kanssa.

“Puhesynteesi lapsen puheäänellä”

DialoQ Speech Otto on ensimmäinen suomenkielinen puhesynteesi lapsen äänellä. Otto-ääni on 9-vuotiaan pojan ääni, mutta DialoQ Speechin monipuolisten äänensäätöasetusten avulla puhe on mahdollista säätää sopivaksi myös nuoremmille ja vanhemmille pojille sekä tytöille.

“Aikuisen puheäänet kommunikointiin”

DialoQ Speech aikuisten puheäänet on suunniteltu kommunikointiin ja käytettävissä AAC-ohjelmissa niin teksti- kuin kuvakommunikoinnissa. Kaikki lapsen puheääntä varten suunnitellut äänensäätöasetukset ovat käytössä myös aikuisten puheäänissä, näin käyttäjä voi helposti muokata ääntä persoonallisemmaksi.

Naisen puheääninä saatavilla on Katja ja Minna – äänet. Miehen puheääninä Miikka ja Tuomas – äänet. Aikuisten puheäänet on mahdollista hankkia sellaisenaan käytettäväksi nykyisissä AAC-ohjelmissa tai yhteispakettina esimerkiksi DialoQ Taivuttimen tai DialoQ Talk ohjelmistojen kanssa. Äänensäätöasetukset eivät vaadi DialoQ Taivutinta tai Talkia toimiakseen vaan ne on sisäänrakennettu DialoQ Speech:n ja toimivat näin myös muiden AAC-ohjelmien kanssa.

“Puhesynteesi ja tunnetilat”

DialoQ puhesynteesin avulla käyttäjän on mahdollista lausekohtaisesti muuttaa puhetta ja näin esimerkiksi ilmaista tunnetilaa tai muuten eläytyä tilanteeseen (lauseen voi esimerkiksi kuiskata, huutaa tai sanoa innostuneesti hieman nopeammin ja kovemmalla äänenvoimakkuudella). Puheen muokkausominaisuutta voidaan käyttää myös lapsen motivoinnissa ottaa kommunikoinnin apuväline käyttöön, esimerkiksi puhumalla jokin lause kuin robotti tai Aku Ankka. Äänenmuokkausominaisuudet ovat hyödynnettävissä myös taivutettavan sisällön kanssa.

Käyttäjä voi helposti lisätä omia lausunta-asetuksia puhesynteesiin esimerkiksi lisäämällä ‘kuiskaus’ tai ‘huuto’ – parametrit, jolloin lauseen voi helposti ‘kuiskata’ lisäämällä parametri muodostettuun lauseeseen. Puhutun lauseen jälkeen puhesynteesin asetukset palautuvat ennalleen.

Puhesynteesin tiloja on hyödynnetty esimerkiksi Kipinäkeskuksen uusissa Roihu ja Liekki taulustoissa.

Ominaisuudet

 • Suomenkielinen lapsen puheääni
 • Kaksi suomenkielistä aikuisen miehen ja naisen puheääntä
 • SAPI-yhteensopiva (Windows)
 • Tuki lyhenteille, numeroille ja yleisimmille vieraskielisille sanoille
 • Puheen nopeuden, ääntöväylän ja korkeuden säätö
 • Puheäänen muokkaus ääniefekteillä (kuiskaus/robotti/kaiku…)
 • Mahdollisuus lausekohtaisiin puheasetuksiin (esim. ‘huuto’, ‘kuiskaus’, ‘iloinen’)
 • Yhteensopiva yleisimpien kommunikoinnin apuvälineohjelmistojen kanssa
 • Yhteensopiva taivuttavan sisällön kanssa
 • Yhteensopiva yleisimpien kommunikointitaulustojen kanssa

Laitevaatimukset

 • Windows 7, 8, 8.1 tai 10
 • 400 Mt kiintolevytilaa
 • Android 8.1 tai uudempi

 

DialoQ Speech on testattu yleisimpien kommunikointitaulustojen kanssa, kuten Kipinäkeskuksen Roihu, Kajo Apuvälineiden Taike, Tikoteekin SähköSANOMA sekä Valterin AACi – taulustot. Alla olevalla videolla esitellään ääniefektien käyttöä Roihu-tauluston kanssa. Huomaa, että voit hankkia DialoQ Taivuttimen suoraan DialoQ Speech äänellä edullisempana yhteispakettina.

Lisätiedot: dialoq@code-q.fi

Esimerkki ääninäytteet Otto äänestä oletusasetuksin (Otto 9v), asetuksilla säädetty tytön ääneksi sekä vanhemman pojan ääneksi.

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ – apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Code-Q

3 days ago
Code-Q

If you're visiting ATIA (www.atia.org/atia-2023/) go to the booth 315 and see what we've been working on lately. Our German partner eyeV is showing their Skyle eyetracking which is now supported by DialoQ Talk - on both Android and Windows - versions.

in Finnish:
DialoQ Talkin uusin versio esitteillä ATIA-tapahtumassa Orlandossa esitteillä saksalaisen partnerin eyeV:n osastolla (osasto 315). Olemme integroineet eyeV:n Skyle katseohjaimen DialoQ Talkin, se on käytettävissä niin Talkin Windows kuin Android - versioissa.

#atia2023 #accessibility #assistivetechnology #AAC #apuvälinee #kommunikointi #katseohjausNews from the Sunshine State Florida. Today the exhibitor hall opens at ATIA 2023 and as already announced we have a surprise for you. We are happy to present you the software DialoQ Talk from the Finnish software manufacturer Code-Q - which of course can be controlled with your eyes😜. DialoQ is a symbol-based communication software for Android and Windows. Here at ATIA you can get a first impression of this new integration. You can find us at Booth 315.

You can read more about the integration on our Blog: ow.ly/4K7G50MGJlu

#ATIA2023 #ATAI #CodeQLtd #CodeQ #Skyle
... See MoreSee Less

If youre visiting ATIA (https://www.atia.org/atia-2023/) go to the booth 315 and see what weve been working on lately. Our German partner eyeV is showing their Skyle eyetracking which is now supported by DialoQ Talk - on both Android and Windows - versions. 
in Finnish: 
DialoQ Talkin uusin versio esitteillä ATIA-tapahtumassa Orlandossa esitteillä saksalaisen partnerin eyeV:n osastolla (osasto 315). Olemme integroineet eyeV:n Skyle katseohjaimen DialoQ Talkin, se on käytettävissä niin Talkin Windows kuin Android - versioissa.
#ATIA2023 #accessibility #assistivetechnology #AAC #apuvälineet #kommunikointi #katseohjaus
1 week ago
Code-Q

... See MoreSee Less

3 weeks ago
Code-Q

DialoQ Talk perusteet teams-koulutus 6.2.2023 klo 14.15-16.00.

Tervetuloa kuulemaan lisää Suomessa kehitetystä kommunikointiohjelmasta. Kurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Tarvittaessa saat evaluointilisenssin ja todistuksen osallistumisesta.

Ilmoittautumiset: tapio.koivuniemi@code-q.fi
... See MoreSee Less

DialoQ Talk perusteet teams-koulutus 6.2.2023 klo 14.15-16.00. 
Tervetuloa kuulemaan lisää Suomessa kehitetystä kommunikointiohjelmasta. Kurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Tarvittaessa saat evaluointilisenssin ja todistuksen osallistumisesta.
Ilmoittautumiset: tapio.koivuniemi@code-q.fi
Load more

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Cadmandata Oy
Haltija Oy
Invantor Oy / kommunikoi.fi
Kajo Apuvälineet Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)