Speech Enabling Everyday Life

DialoQ Speech

DialoQ Speech on Code-Q Oy:n kehittämä suomenkielinen puhesynteesi Windows-ympäristöön, joka on suunniteltu erityisesti kommunikointia varten. SAPI-yhteensopivuus takaa toimivuuden kaikissa yleisimmissä kommunikoinnin apuvälineohjelmissa, kuten Communicator 5:ssa, Speaking Dynamically Pro:ssa ja Grid:ssa.

“Puhesynteesi lapsen puheäänellä”

DialoQ Speech Otto on ensimmäinen suomenkielinen puhesynteesi lapsen äänellä. Otto-ääni on 9-vuotiaan pojan ääni, mutta DialoQ Speechin monipuolisten äänensäätöasetusten avulla puhe on mahdollista säätää sopivaksi myös nuoremmille ja vanhemmille pojille sekä tytöille.

“Aikuisen puheäänet kommunikointiin”

DialoQ Speech aikuisten puheäänet on suunniteltu kommunikointiin ja käytettävissä AAC-ohjelmissa niin teksti- kuin kuvakommunikoinnissa. Kaikki lapsen puheääntä varten suunnitellut äänensäätöasetukset ovat käytössä myös aikuisten puheäänissä, näin käyttäjä voi helposti muokata ääntä persoonallisemmaksi.

Naisen puheäänenä saatavilla on Katja – ääni ja miehen puheäänenä Miikka – ääni. Aikuisten puheäänet on mahdollista hankkia sellaisenaan käytettäväksi nykyisissä AAC-ohjelmissa tai yhteispakettina esimerkiksi DialoQ Taivuttimen tai DialoQ Communicator tekstikommunikaattorin kanssa. Äänensäätöasetukset eivät vaadi DialoQ Taivutinta tai Communicatoria toimiakseen vaan ne on sisäänrakennettu DialoQ Speech:n ja toimivat näin myös muiden AAC-ohjelmien kanssa.

“Puhesynteesi ja tunnetilat”

DialoQ puhesynteesin avulla käyttäjän on mahdollista lausekohtaisesti muuttaa puhetta ja näin esimerkiksi ilmaista tunnetilaa tai muuten eläytyä tilanteeseen (lauseen voi esimerkiksi kuiskata, huutaa tai sanoa innostuneesti hieman nopeammin ja kovemmalla äänenvoimakkuudella). Puheen muokkausominaisuutta voidaan käyttää myös lapsen motivoinnissa ottaa kommunikoinnin apuväline käyttöön esimerkiksi puhumalla jokin lause kuin robotti tai Aku Ankka. Äänenmuokkausominaisuudet ovat hyödynnettävissä myös taivutettavan sisällön kanssa.

Käyttäjä voi helposti lisätä omia lausunta-asetuksia puhesynteesiin esimerkiksi lisäämällä ‘kuiskaus’ tai ‘huuto’ – parametrit, jolloin lauseen voi helposti ‘kuiskata’ lisäämällä parametri muodostettuun lauseeseen. Puhutun lauseen jälkeen puhesynteesin asetukset palautuvat ennalleen.

Ominaisuudet

 • SAPI-yhteensopiva
 • Tuki lyhenteille, numeroille ja yleisimmille vieraskielisille sanoille
 • Suomenkielinen lapsen puheääni tai aikuisen puheäänet
 • Puheen nopeuden, ääntöväylän ja korkeuden säätö
 • Puheäänen muokkaus ääniefekteillä (kuiskaus/robotti)
 • Mahdollisuus lausekohtaisiin puheasetuksiin (esim. ‘huuto’, ‘kuiskaus’, ‘iloinen’)
 • Yhteensopiva yleisimpien kommunikoinnin apuvälineohjelmistojen kanssa
 • Yhteensopiva taivuttavan sisällön kanssa
 • Yhteensopiva yleisimpien kommunikointitaulustojen kanssa

Laitevaatimukset

 • Windows 7, 8, 8.1 tai 10
 • 400 Mt kiintolevytilaa

 

DialoQ Speech on testattu yleisimpien kommunikointitaulustojen kanssa, kuten Kipinäkeskuksen Roihu, Tikoteekin Taike ja SähköSANOMA sekä Valterin AACi – taulustot. Alla olevalla videolla esitellään ääniefektien käyttöä Roihu-tauluston kanssa. Huomaa, että voit hankkia DialoQ Taivuttimen suoraan DialoQ Speech äänellä edullisempana yhteispakettina.

Tekstikommunikointia varten DialoQ Speech äänen voi hankkia yhteispakettina DialoQ Switch Communicatorin kanssa.

Lisätiedot: dialoq@code-q.fi

Esimerkki ääninäytteet Otto äänestä oletusasetuksin (Otto 9v), asetuksilla säädetty tytön ääneksi sekä vanhemman pojan ääneksi.

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ - apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Code-Q

1 month ago

Tänään meitä ilahdutti (Teijon lisäksi) toimistossa vierailulla oleva Malla-koira. ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 months ago

Näin marraskuun kunniaksi DialoQ Taivuttimesta uusi versio 2.5.1Tämän version avulla käyttäjät voivat muodostaa lauseita, joissa käytetään sanoja 'niittää', 'joogata' ja 'poistaa'. Lisäksi toimintaa 64-bittisten sovellusten kanssa on parannettu. Loppuvuoden aikana julkistamme uuden tuotteemme, kommunikointisovelluksen joka toimii Android ja Windows - laitteissa, mutta siitä lisää myöhemmin ☺️ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Kajo Apuvälineet Oy
Invantor Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)