Speech Enabling Everyday Life

DialoQ Mobile -puhelinavustaja

DialoQ Mobile on ainoa suomenkielisellä puheohjauksella toimiva, useisiin eri puhelinmalleihin sopiva, puhelimen ja ympäristönhallinnan käyttöä avustava apuvälinesovellus. Sovellus mahdollistaa matkapuhelimen ja kodinlaitteiden käytön etäältä herätesanan ja puhekomentojen avulla.

“Puheentunnistus ilman Internet-yhteyttä”

DialoQ Mobilen käytöstä hyötyvät erityisesti henkilöt, joilla on fyysisiä rajoitteita käyttää puhelimen näppäimistöä: käsien toiminta saattaa olla heikko tai sitä ei ole lainkaan. DialoQ soveltuu myös näkövammaisten ja vanhusten käyttöön. Sovelluksen käyttö ei edellytä tarkkuutta vaativien painikkeiden käyttöä eikä näytön näkemistä, koska puhesynteesi lukee ja varmistaa ääneen kaikki halutut toiminnot.

DialoQ Mobilen puheentunnistus toimii paikallisesti eli vaikka Internet-yhteys ei jostain syystä toimisi niin silti käyttäjä voi puheohjauksella suorittaa esimerkiksi soitot ja ympäristönhallinnan ohjauksen.

Sovellus toimii puhujariippumattomalla puheentunnistuksella eli käyttäjän ei tarvitse erikseen opettaa sovellukselle omaa ääntään. Puheentunnistus toimii myös osittain epäselvällä ja heikolla äänellä eli sitä on mahdollista säätää käyttäjän puhekyvyn mukaan. Mikäli puhe on erittäin epäselvää niin ohjelmasta on mahdollista hankkia myös käyttäjälle henkilökohtaisesti räätälöity versio, kysy lisää info@code-q.fi.

“Itsenäistä asumista tukevat toiminnot”

DialoQ Mobileen on kehitetty HomeCare-lisäominaisuuksia kuten sijaintitiedustelu sekä automaattinen vastaustoiminto. Näin lähiomainen tai hoitohenkilökunta saa aina yhteyden käyttäjään ja tarvittaessa myös käyttäjän sijainnin, vaikkei käyttäjä pystyisikään itse puhelimeen vastaamaan.

Sovellukseen on sisäänrakennettu hälytyskutsu, joka voidaan aktivoida joko käyttökytkimellä tai puhekomennolla, kun tarvitaan huomiota tai apua. Käyttökytkintä tai puhekomentoa voidaan käyttää myös ohjaamaan ympäristönhallintajärjestelmään kytkettyä hälytintä.

DialoQ Mobilen avulla on mahdollista ohjata yhteensopivia ympäristönhallintajärjestelmiä kuten HouseMate:a ja EnvirON:ia. Ympäristönhallinnan myötä käyttäjä voi itsenäisesti puheella ohjata esimerkiksi televisiota, sänkyä, ovia tai valaistusta.

Tilanteisiin joissa käyttäjän puheen tuottaminen on vaikeaa, kaikkia sovelluksen perustoimintoja voidaan käyttää käyttökytkimen avulla.

DialoQ Mobilen puheentunnistus hyödyntää Code-Q Oy:n Q-Framework -puheentunnistusteknologiaa.

Huomaa, että DialoQ Mobile ja matkapuhelin EI KORVAA turvapuhelinta vaan se on tarkoitettu puheohjattuun viestintään ja ympäristönhallintaan

Ominaisuudet

 • Soittaminen ja tekstiviestien lähettäminen puhekomennoin
 • Ympäristönhallinnan ohjaus puheella
 • Mahdollisuus asentaa kioskitilaan ja lukita puhelin vain DialoQ Mobile käyttöön
 • Sisäänrakennettu hälytystoiminto
 • Käyttö myös käyttökytkimen avulla
 • Toimii myös ilman Internet-yhteyttä
 • Puheella ohjattavat lisätoiminnot kuten Internet-selain, RSS-uutislukija, herätyskello, äänimuistio, sijainti- ja säätiedot
 • DialoQ HomeCare-lisäominaisuudet kuten automaattinen vastaaminen ja sijaintitiedustelu luotetuille henkilöille

Yhteensopivat puhelinmallit mm.:

 • Samsung vanhempi J-sarja (esim. J3, J5, J6)
 • Samsung S-sarja (esim. S8, S20)
 • Samsung A-sarja (esim. A12, A22, A20e, A03s, A32)
 • OnePlus puhelimet (esim. N100, 3T, 6T, Nord CE2)
 • Nokia HMD puhelimet (esim. 5.3, G10)

DialoQ Mobilen kanssa yhteensopivat ympäristönhallintajärjestelmät:

DialoQ Mobilen kanssa yhteensopivat Bluetooth-kytkimet/adapterit:

 

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ – apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Code-Q

1 month ago
Code-Q

... See MoreSee Less

2 months ago
Code-Q

Lisää symbolikirjastoja DialoQ Talkissa, SelkoSeks symbolit tukevat tulostusta ja käännökset löytyvät suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi!Olemme yhteistyössä @codeqoy kanssa! Nyt SelkoSeks selkokuvat löytyvät symbolikirjastosta ja ne ovat myös tulostettavissa sieltä!

DialoQ – apuvälineet on suunniteltu kommunikoinnin ja ympäristönhallinnan avuksi henkilöille, joilla on fyysisiä rajoitteita joko käsien käytössä tai kommunikoinnissa. DialoQ Talk on Suomessa kehitetty kommunikointiohjelmisto, joka tukee Windows- ja Android-käyttöjärjestelmiä. DialoQ Talk sisältää valmiita taulustoja niin symboli kuin tekstipohjaiseen kommunikointiin. DialoQ -apuvälineet sopivat henkilöille, joilla on kommunikoinnin ongelmia tai fyysisiä rajoitteita käsien käytössä. Pelkällä puheella voidaan ohjata esimerkiksi puhelinta, tietokonetta ja kodin laitteita. Pelkästään yksi tahdonalainen lihas riittää ohjaamaan apuvälineohjelmistoa, joka mahdollistaa kommunikoinnin sekä tietokoneen ja kodin laitteiden hallinnan.

Olemme kiitollisia ja innoissamme tästä(kin) yhteistyöstä ❤

#kommunikaatio #kuvakommunikaatio #selkokuva #apuväline
... See MoreSee Less

Lisää symbolikirjastoja DialoQ Talkissa, SelkoSeks symbolit tukevat tulostusta ja käännökset löytyvät suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi!
Load more

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Cadmandata Oy
Haltija Oy
Invantor Oy / kommunikoi.fi
Kajo Apuvälineet Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)