Speech Enabling Everyday Life

DialoQ Mobile -puhelinavustaja

DialoQ Mobile on ainoa suomenkielisellä puheohjauksella toimiva, useisiin eri puhelinmalleihin sopiva, puhelimen ja ympäristönhallinnan käyttöä avustava apuvälinesovellus. Sovellus mahdollistaa matkapuhelimen ja kodinlaitteiden käytön etäältä herätesanan ja puhekomentojen avulla.

“Puheentunnistus ilman Internet-yhteyttä”

DialoQ Mobilen käytöstä hyötyvät erityisesti henkilöt, joilla on fyysisiä rajoitteita käyttää puhelimen näppäimistöä: käsien toiminta saattaa olla heikko tai sitä ei ole lainkaan. DialoQ soveltuu myös näkövammaisten ja vanhusten käyttöön. Sovelluksen käyttö ei edellytä tarkkuutta vaativien painikkeiden käyttöä eikä näytön näkemistä, koska puhesynteesi lukee ja varmistaa ääneen kaikki halutut toiminnot.

DialoQ Mobilen puheentunnistus toimii paikallisesti eli vaikka Internet-yhteys ei jostain syystä toimisi niin silti käyttäjä voi puheohjauksella suorittaa esimerkiksi soitot ja ympäristönhallinnan ohjauksen.

Sovellus toimii puhujariippumattomalla puheentunnistuksella eli käyttäjän ei tarvitse erikseen opettaa sovellukselle omaa ääntään. Puheentunnistus toimii myös osittain epäselvällä ja heikolla äänellä eli sitä on mahdollista säätää käyttäjän puhekyvyn mukaan. Mikäli puhe on erittäin epäselvää niin ohjelmasta on mahdollista hankkia myös käyttäjälle henkilökohtaisesti räätälöity versio, kysy lisää info@code-q.fi.

“Itsenäistä asumista tukevat toiminnot”

DialoQ Mobileen on kehitetty HomeCare-lisäominaisuuksia kuten sijaintitiedustelu sekä automaattinen vastaustoiminto. Näin lähiomainen tai hoitohenkilökunta saa aina yhteyden käyttäjään ja tarvittaessa myös käyttäjän sijainnin, vaikkei käyttäjä pystyisikään itse puhelimeen vastaamaan.

Sovellukseen on sisäänrakennettu hälytyskutsu, joka voidaan aktivoida joko käyttökytkimellä tai puhekomennolla, kun tarvitaan huomiota tai apua. Käyttökytkintä tai puhekomentoa voidaan käyttää myös ohjaamaan ympäristönhallintajärjestelmään kytkettyä hälytintä.

DialoQ Mobilen avulla on mahdollista ohjata yhteensopivia ympäristönhallintajärjestelmiä kuten HouseMate:a ja EnvirON:ia. Ympäristönhallinnan myötä käyttäjä voi itsenäisesti puheella ohjata esimerkiksi televisiota, sänkyä, ovia tai valaistusta.

Tilanteisiin joissa käyttäjän puheen tuottaminen on vaikeaa, kaikkia sovelluksen perustoimintoja voidaan käyttää käyttökytkimen avulla.

DialoQ Mobilen puheentunnistus hyödyntää Code-Q Oy:n Q-Framework -puheentunnistusteknologiaa.

Huomaa, että DialoQ Mobile ja matkapuhelin EI KORVAA turvapuhelinta vaan se on tarkoitettu puheohjattuun viestintään ja ympäristönhallintaan

Ominaisuudet

 • Soittaminen ja tekstiviestien lähettäminen puhekomennoin
 • Ympäristönhallinnan ohjaus puheella
 • Mahdollisuus asentaa kioskitilaan ja lukita puhelin vain DialoQ Mobile käyttöön
 • Sisäänrakennettu hälytystoiminto
 • Käyttö myös käyttökytkimen avulla
 • Toimii myös ilman Internet-yhteyttä
 • Puheella ohjattavat lisätoiminnot kuten Internet-selain, RSS-uutislukija, herätyskello, äänimuistio, sijainti- ja säätiedot
 • DialoQ HomeCare-lisäominaisuudet kuten automaattinen vastaaminen ja sijaintitiedustelu luotetuille henkilöille

Yhteensopivat puhelinmallit mm.:

 • Samsung vanhempi J-sarja (esim. J3, J5, J6)
 • Samsung S-sarja (esim. S8, S20)
 • Samsung A-sarja (esim. A12, A22, A20e, A03s, A32)
 • OnePlus puhelimet (esim. N100, 3T, 6T, Nord CE2)
 • Nokia HMD puhelimet (esim. 5.3, G10)

DialoQ Mobilen kanssa yhteensopivat ympäristönhallintajärjestelmät:

DialoQ Mobilen kanssa yhteensopivat Bluetooth-kytkimet/adapterit:

 

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita.

Yritys on kehittänyt apuvälineohjelmistoja vuodesta 2014 alkaen. Yrityksen DialoQ – apuvälineohjelmistot ovat käytössä päivittäin sadoilla käyttäjillä, auttaen käyttäjiä kommunikoimaan, ohjaamaan kodin laitteita sekä käyttämään tietotekniikkaa kuten matkapuhelinta tai tietokonetta.

Code-Q Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Code-Q

3 days ago
Code-Q

If you're visiting ATIA (www.atia.org/atia-2023/) go to the booth 315 and see what we've been working on lately. Our German partner eyeV is showing their Skyle eyetracking which is now supported by DialoQ Talk - on both Android and Windows - versions.

in Finnish:
DialoQ Talkin uusin versio esitteillä ATIA-tapahtumassa Orlandossa esitteillä saksalaisen partnerin eyeV:n osastolla (osasto 315). Olemme integroineet eyeV:n Skyle katseohjaimen DialoQ Talkin, se on käytettävissä niin Talkin Windows kuin Android - versioissa.

#atia2023 #accessibility #assistivetechnology #AAC #apuvälinee #kommunikointi #katseohjausNews from the Sunshine State Florida. Today the exhibitor hall opens at ATIA 2023 and as already announced we have a surprise for you. We are happy to present you the software DialoQ Talk from the Finnish software manufacturer Code-Q - which of course can be controlled with your eyes😜. DialoQ is a symbol-based communication software for Android and Windows. Here at ATIA you can get a first impression of this new integration. You can find us at Booth 315.

You can read more about the integration on our Blog: ow.ly/4K7G50MGJlu

#ATIA2023 #ATAI #CodeQLtd #CodeQ #Skyle
... See MoreSee Less

If youre visiting ATIA (https://www.atia.org/atia-2023/) go to the booth 315 and see what weve been working on lately. Our German partner eyeV is showing their Skyle eyetracking which is now supported by DialoQ Talk - on both Android and Windows - versions. 
in Finnish: 
DialoQ Talkin uusin versio esitteillä ATIA-tapahtumassa Orlandossa esitteillä saksalaisen partnerin eyeV:n osastolla (osasto 315). Olemme integroineet eyeV:n Skyle katseohjaimen DialoQ Talkin, se on käytettävissä niin Talkin Windows kuin Android - versioissa.
#ATIA2023 #accessibility #assistivetechnology #AAC #apuvälineet #kommunikointi #katseohjaus
1 week ago
Code-Q

... See MoreSee Less

3 weeks ago
Code-Q

DialoQ Talk perusteet teams-koulutus 6.2.2023 klo 14.15-16.00.

Tervetuloa kuulemaan lisää Suomessa kehitetystä kommunikointiohjelmasta. Kurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Tarvittaessa saat evaluointilisenssin ja todistuksen osallistumisesta.

Ilmoittautumiset: tapio.koivuniemi@code-q.fi
... See MoreSee Less

DialoQ Talk perusteet teams-koulutus 6.2.2023 klo 14.15-16.00. 
Tervetuloa kuulemaan lisää Suomessa kehitetystä kommunikointiohjelmasta. Kurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Tarvittaessa saat evaluointilisenssin ja todistuksen osallistumisesta.
Ilmoittautumiset: tapio.koivuniemi@code-q.fi
Load more

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 17 A 33
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

 

DialoQ-tuotteiden jälleenmyynti

Cadmandata Oy
Haltija Oy
Invantor Oy / kommunikoi.fi
Kajo Apuvälineet Oy
Rehaco Oy (ympäristönhallinta, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi)