DialoQ Mobile -puhelinavustaja

DialoQ Mobile -puhelinavustaja

DialoQ Mobile on ainoa suomenkielisellä puheohjauksella toimiva, useisiin eri puhelinmalleihin sopiva, puhelimen ja ympäristönhallinan käyttöä avustava apuvälinesovellus. Sovellus mahdollistaa matkapuhelimen ja kodinlaitteiden käytön etäältä herätesanan ja puhekomentojen avulla.

DialoQ Mobile toimii puhujariippumattomalla puheentunnistuksella eli käyttäjän ei tarvitse erikseen opettaa sovellukselle omaa ääntään. Puheentunnistus toimii myös osittain epäselvällä ja heikolla äänellä eli sitä on mahdollista säätää käyttäjän puhekyvyn mukaan.

DialoQ Mobilen käytöstä hyötyvät erityisesti henkilöt, joilla on fyysisiä rajoitteita käyttää puhelimen näppäimistöä: käsien toiminta saattaa olla heikko tai sitä ei ole lainkaan. DialoQ soveltuu myös näkövammaisten ja vanhusten käyttöön. Sovelluksen käyttö ei edellytä tarkkuutta vaativien painikkeiden käyttöä eikä näytön näkemistä, koska puhesynteesi lukee ja varmistaa ääneen kaikki halutut toiminnot.

Sovellukseen on sisäänrakennettu hälytyskutsu, joka voidaan aktivoida joko käyttökytkimellä tai puhekomennolla, kun tarvitaan huomiota tai apua. Käyttökytkintä tai puhekomentoa voidaan käyttää myös ohjaamaan ympäristönhallintajärjestelmään kytkettyä hälytintä.

DialoQ Mobileen on kehitetty automaattinen vastaustoiminto, joka toimii sekä ääni- että videopuheluilla. Näin lähiomainen tai hoitohenkilökunta saa aina yhteyden käyttäjään, vaikkei hän pystyisikään itse puhelimeen vastaamaan.

Jos käyttäjän puheen tuottaminen on vaikeaa, kaikkia sovelluksen perustoimintoja voidaan käyttää käyttökytkimen avulla.

DialoQ Mobilen puheentunnistus hyödyntää Code-Q Oy:n Q-Framework -puheentunnistusteknologiaa.

DialoQ Mobilen kanssa yhteensopivat ympäristönhallintajärjestelmät:

Ominaisuudet

  • Soittaminen ja tekstiviestien lähettäminen puhekomennoin
  • Kodin laitteiden ohjaus puheella
  • Videopuheluiden soittaminen
  • Sisäänrakennettu hälytystoiminto
  • Automaattinen vastaustoiminto luotetuille henkilöille
  • Käyttö käyttökytkimen avulla
  • Laitteelle ei tarvitse opettaa puhetta
  • Toimii myös ilman Internet-yhteyttä
  • Puheella ohjattavat lisätoiminnot kuten herätyskello, sijainti- ja säätiedot

Code-Q yrityksenä

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyhtiö. Yhtiö keskittyy puheentunnistukseen liittyviin teknologioihin ja asiantuntijapalveluihin.

AAA Korkein luottoluokitus

Yhteystiedot

Code-Q Oy

Kirkkokatu 19 A 30
90100 Oulu
Puhelin +358 44 971 2098
Email info@code-q.fi
Y-tunnus: 2557168-6

Koodia Suomesta